Suština sistema Human Design (HD) je u tome što nam pomaže da naučimo kako da donosimo odluke koje su ZA NAS ispravne, dobre. Naš um obično pokuša da nas ukalupi u neke modele i tuđa ograničenja; kada dobijamo savete, čak i od onih koji nas najviše vole i žele nam najbolje, to nije “nebeski kaput” krojen po našoj meri: Jedino šta zaista zna sve o našoj jedinstvenosti je inteligencija duboko utkana u nama, u našem telu, sa kojom smo rođeni.

Mi smo energija koja se kreće po stazi života, živeći svoje darove, koje smo dobili sa određem svrhom.

Dakle, kako mi da funcionišemo prateći tu svrhu?

Poštujući dva osnovna aspekta HD-a: Strategiju i svoj Unutrašnji autoritet. Tada ne nailazimo na otpore sredine koji su nam prepreke na putu, zaustavljaju nas, troše i čine da se osećamo loše. Tada plovimo kroz život sa osećajem smisla i radosti. Tada smo svoji, originalni.

Uz dužno poštovanje prema njegovom veličanstvu Umu, ako uspemo da ga zabavimo nečim, da mu skrenemo pažnju, dok mi uđemo u eksperiment sa sopstvenom energijom, oslušnućemo zvuk jedinstvene pesme naše duše.

Nisam rekla da je lako. Rekla sam to možete samo VI da uradite za sebe. Ako mogu da vas podržim na tom putu i ja ću oslušnuti svoju jedinstvenu pesmu.